9 Şubat 2013 Cumartesi

Kişisel Gelişim Palavraları 3

Nedir bu çektiğimiz ruh,evren,kader uzmanı kesilen hıyarlardan?

Selam yolcular..yolunuz her nereye gidiyorsa açık olsun.

Hani en son subliminal mesajlar içeren telkinlerde kalmıştık.Hani şu bilinçaltımızı temizleyecek ve çekim yasasını çatır çatır işletecek telkin cd leri demiştik.İşte oradan devammmm.

Subliminal mesaj yani;görsel yada işitsel olarak sadece bilinçaltının anlayabildiği gizli mesajlardır.Misal bir müziğin içine yerleştirilen subliminal mesajlarla bilinçaltınıza çalışılır.Tek şartı güya olumlu cümleler içermesiymiş falan filan.Korku,kendini affetme,geçmişi affetme,ego güçlendirme gibi çeşitleri vardır.Çeşit çeşit seç beğen al.Yazar olma cd si bile gördüm ben.Buda reiki gibi almış başını gitmiştir.Bir akıllara zarar örnek daha; bolluk bereketi kendine çekme cd si.Zartttt mı desem zortmuuu..Bilemedim.


Uykuda dinlenen çeşitleri varsa da gün içinde 8 saat dinlenmesi yeterli denmiştir.Ama 21 gün mutlaka geçmeli,birden çok sorunumuz varsa ortaya karışık misali,telkinlerden bir demet yapıp daha sonra dinleyebilirmişiz.Bunun birde görsel programları vardır ki ona girersem çıkamam şimdi.Ama zırvalığın en gelişmiş halidir diyeyim sadece siz anlayın.Biz dönelim cd lere...Şırıl şırıl akan sular,kuş cıvıltıları yada başka herhangi bir denyo müziğin içine yerleştirilmiş hali ile ücretsiz denemelik telkin cd leri vardır.Ücretlileri ise kişiye özel olarakta yapılmaktadır.Bak sen...ne güzel.



Telefonda yada msn de sizinle görüşüp nasıl bir manyak olduğunuzu öğrendikten sonra telkin cd leriniz kredi kartınızla yaptığınız ödeme ile kapınıza geliyormuş.Ben o kadar ileri gitmedim ama ücretsiz olanlarını indirip denedim.Doğa,kuş sesleri evimde yankılanıyordu.Mide bulantısı,baş ağrısı,huzursuzluk gibi yan etkileri var diye uyarıları vardı.Bizim kişisel gelişimci güruhla durumumuzu paslaşıyorduk.Telefonuna yükleyip işe giderken dinleyenler,uyurken dinlemeyi tercih edenler,kaldırım mühendisi olup,evde benim gibi takılanlar pc de tüm gün,doğa sesleri eşliğinde telkin dinliyorduk.Güruhta yan etki olmadı.Ama içimizden bu ne lan,21 gün nasıl çekcez bunu sesleri yükseliyordu.21 gün çilesini cidden tamamlayanlar oldu.Suçluluk duygusu telkini dinleyip geçmişe çizgi çeken çekeneydi.Çok umutluyduk.Bu telkinler bilinçaltımızın anasını ağlatacaktı.Şu evrene siparişlerimiz bir bir gerçekleşecekti.Mesaj içeriklerinden birer örnekte kondurayım şuraya;
--Sevgi koşulsuzdur.Ben sevgiyim.
--Ya doğruyu yapıyorum ya da öğreniyorum.
--Zihnimin olağanüstü iyleştirici gücü beni daima sağlıklı,genç ve zinde yapıyor.
--Hedeflerim bir bir bana doğru geliyor.Gerçekleşiyor.Görüyorum.

Ve allahım ben sana geliyorum.Buda benim cümlem.

Bizim güruh aslında zekiydi.Kim hıyarım dese tuz alıp koşsakta dönen dümeni gördükmü açıyorduk çenemizi.Kapatana aşkolsun.Birimiz dedi ki;yahu dinlediğimiz telkinin içeriğini bilmiyoruz.Ya bilinçaltımızı kötü etkileyecek şeylerse? Sesler gittikçe arttı.Mesajlar tavan yaptı.Hemennnn telkin içerikleri ilgili cd lerin yanında yer aldı.Bunu aştık.Ama bir sorun daha vardı.Hala kulağımızın duymadığı bir şeyi dinliyorduk.Telkin içeriğinden emin olamazdık.Hopppp telkini müzikten ayıran program linkleri havada uçuştu.Bunuda hallettik.Ama dedilerki bu bilinçaltı uzmanları(!) her cd dinlenilmez bizim cd lerimiz falanca teknikle okunuyor.Bilinçaltının bilmem hangi katına girip,direncini kırıp şey ediyor dediler.Her cd ile adam olamazsınız lan dediler.

Zaten beynimiz mikilmiş kuş sesinden,arı vızırtısından şelale gürlemesinden üstüne birde bu açıklama getirilince işin yine paraya doğru gittiğini görmek zor değildi.Kişiye özel cd ve moneyyyyyyyyyyyy meselesi.Tamamen duygusal yani.Gidip elektro şok yaptırırım beynime hepimiz kurtuluruz.Bu ne yaw.

Peki etkilimi? Peki telkin cd leri ile fobilerden kurtulmak,daha olumlu olmak,geçmişe siktiri çekmek mümkünmü? Yada dil öğrenmek? Kesinlikle hayır!!! Bunların hepsi para tuzağı.Ruh simsarı bunlar.Acı simsarı,umut tüccarı.Ben dahil etrafımda kişisel gelişim uğrunda bu yöntemi tecrübe eden bir çok kişi vaktini boşa harcamıştır.Üstelik bu subliminal denilen tekniğin bilincimize verdiği zararlarıda tam olarak bilemiyoruz.Tüm bu safsatalar secret denilen kitabın uzantısıdır.Çekim yasasını yutturamayanlar bilinçaltı temizliği teknikleri ile işi ticarete dökmüştür.

Bilinçaltı telkinlerin amacı bilincin alt katmanlarına girip başka düşünceleri TOHUMLAMAK sa biz neden bunu kendimiz yapmıyoruz?
Kalbimize vicdan ekelim,karşılıksız birilerine iylik yapalım.İnanın insanın kirini arındıran şeyler bunlar.Değil bilinçaltı tüm hücrelerimize nüfuz edecek güçteler.Geçmişi unutmaya çalışmak yerine hayatımızın dipnotu olarak görmeyi deneyelim.Geçmiş bize notlar düşer...ama acı ama mutlu.Yürüdüğün yollarsın,yürüyeceğin değil.Geçmiş olmasa o acılar olmasa ne halt olacaktın ha?
Dibine kadar yaşayalım hayatı lan!!! Bak nasıl çalışıyor çekim yasası gör o zaman!

Bir sonraki kişisel gelişim palavraları yazı dizimde;sedona zımbırtısı tekniği,geleceği yaratmak şizofrenisi,kuantum ışığı şeysi ve en önemlisi esma enerjisine uyumlanma trajedisini daha doğrusu bir çok tekniği toptan ele alacağım.

Hadi dağılalım.


26 yorum:

  1. Gece gece güldürdürdun beni tweetlerim ben bunu

    YanıtlaSil
  2. Diyorsun ki telkin müzikleriyle beyninize istediklerini empoze ediyorlar bunlara uzun süre maruz kalan bir insan nolacak hayatının sonrasını özgün bir hayal kuramadan mı yaşayacak yada empoze edilen dışında birşey çıkaramayacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dejenere olacak..düşünsene kirlenmiş bir bilinçaltıyla hayatın ne hale gelir? Ki örnekleri çok fazla...ne yaptığının farkında olmayan,robot gibi ortalıkta dolaşan ünlüler mesela..kısacası dünya yanarken sen seyredersin.Bilinçaltıyla oynamak tehlikeli!

      Sil
  3. Müslümansın dimi bende kişisel gelişim hakkında bir yazı yazdım
    İnsanlar sadece bir esir, ari ırk onları kullanıyor.. İnsanlar, insanlara üstünlüğünü ilan ediyor.
    "Herşeyinle bize muhtaçsın, kafanda ki şeyler bizim hayallerimiz, bizim düşüncelerimiz istediğimiz gibi yaşarsın ve öyle ölürsün"
    İnsanlığın can çekişini duyabiliyor gibiydim Dünya dönüyor ve bir zaman sonra artık bunlar da sona erecek ama o zamanların tanığı değiliz. Bu zamana sıkıştık kaldık. Zaman bize tırmanarak geleceğe ulaşıyor. Sıkılmak ve duygular insanoğlunun vazgeçemediği şeyler..
    İç çekme ey ademoğlu sende bu zamanın içindesin ve bu duygular senide bulacak.. Fani hayatında sana başarılar dilerim çünkü şeytan ordusu hayattan kopardığı en anlamlı soruları sana soracak ve sırlara eriştiğinde ya kafir olacaksın ya da müceddid.
    İki saf var biri ZİYONDA Azazil ve Ateme'nin önderliğinde bir ordu diğer YAFES'in tevhid ordusu
    Ya işaret parmağını kaldırıp şükredeckesin ya da orta parmağını kaldırıp isyan edeceksin.. İsyan etmenin zevkini belli bir süre tadarsın anarşi damarlarına karışır, Seretonin salgılayacaksın.. İşaret parmağını kaldırdığın her gün bir işaret bekleyeceksin.. HELE Kİ.. HELE Kİ seçtiğin ordu güçsüz bir zamanda ise seni ne tatmin edebilir ey ademoğlu ebu habil..
    Kötülük karşına makyajlı bir kadın olarak çıkıyor iyilikse muhtemelen geri çevireceğin ve senden para isteyen yaşlı bir kadın.. Sana verebileceği şey ALLAH RAZI OLSUN.. Sen yinede zaman kaybettiğini düşün şuan dünyayı titretmek varken ne yaptığını düşün !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili mustafa malesef gerçeği görebilmenin zor olduğu zamanlardayız.İylik ve kötülükle ilgili verdiğin örnek cuk oturmuş.Yaz mustafa yazzzz kalemle kıracağız şeytanın belini...........

      Sil
  4. Yorumlarınız Biraz Eski ve Geri Düşünceli. Öncelikle, bir insan en çok neye maruz kalırsa hayatının gerçeği o olur. Tamam bende kişisel gelişim uzmanlarına karşıyım. Biz zaten ihtiyacı olan insanlara yeri geldiği zaman motivasyon amaçlı destek veriyoruz. Bu herkeste var.

    Subliminal telkinin olayı farklıdır. Onun amacı, kişinin bilinçaltındaki olumsuz düşünceyi olumluya çevirene kadar çalışmasıdır. Bende kullanan biriyim ve fayda görmedim demek, başkasının ihtiyacına engel olmaktan başka bir şey değildir. Bu işe yalan demek, ihtiyacı olanlara umutsuzluk vermek demektir.

    Telkinlerin faydası var. Telkini ne için dinliyorsan, o şeye ihtiyacın olmadığını düşünene kadar dinleyeceksin. O düşünceye geldiysen zaten işe yaramış demektir. Burada saçma sapan düşüncelerinizi millete aşılamaya çalışmayın.

    Senin blogunu okuyan birisi olumsuz düşüncelere kapılıp, bir şeyi (bir de kendim deneyeyim ve bakayım) denemekten çekinir.

    Subliminal Telkinler işe yarıyor. Eğer yaramıyor olsaydı; ne mağazadaki müziklerde, ne reklamlarda, ne de bize aldırmak istedikleri ürünler için kullanmazlardı.

    İyice araştırmadan ve kullananların fikrini sormadan kendinize göre atıp tutmayın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili portal adam parmağını sallayarak bana kendi inandığın zırvalığı dikte edemezsin.Bu şizofrenik teknikler işe yarasaydı herkes supermen supergirl olarak dolaşır,herkesi istediğin gibi kukla gibi oynatırdın.Ne eğitime ne de öğretmene gerek kalmaz neye ihtiyacın varsa alayım bir dal telkin cd si diyip gezerdik ortalıkda.Kişisel gelişim ruhsal bir yolculuktur.Düşer,kalkar,koşar,ağlar güler öğrenirsin.Telkin cd si ile daha iyi biri olmazsın.Zaten öyle bir teknik yok.Sadece para tuzağı.Bu konuda karşıma adam gibi fikirlerle gelin.Bilimsel veri koyun.Yarım yamalak --ama öylede denmezki ay sen çok biliyosun ağzıyla konuşmayın kürekle çarparım valla ağzınıza.
      Hoşçakal ve orada kal.

      Sil
    2. Telkin müziklerinde müziğin arkaplana subliminal tekniklerle telkinler eklenir. Subliminal olması telkinleri duyamayacağımız ama telkinlerin bilinçaltına ulaşacağı anlamına gelir. Bu maksatla bilinçaltını etkilemek ve olumlu şekilde değiştirmek amaçlanır.



      "Bilinçaltı mesajları karar verme üzerinde uzun vadeli etkileri", üzerine bilimsel bir araştırma yapılmış. Bu bilimsel çalışmada edinilen bulgular bilinçaltı mesajların düşüncelerimizi, tutumlarımızı, duygularımızı ve eylemlerimizi değiştirmek için kullanılabileceğini gösteren artan bir kanıt grubuna katkıda bulunmaktadır. Subliminal stimülasyonun mevcut ruh hallerini etkilediği gösterilmiştir.

      Bilimsel çalışmanın tamamına, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

      Subliminal messages exert long-term effects on decision-making

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6204644/

      Sil
  5. söylediklerini temellendirmeden zırvalamışsın sadece hayatımdan 2 dakika çaldın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretsiz dağıtılan telkinlerle başladım. Ego güçlendirici ile birlikte suçluluk duyguları için dinledim önce; kısa sürede, suçluluk duygusu hissetmemeye başladım. İlişkilerimde genellikle suçluluk duygusu ile hareket ederdim. Diğerlerine öncelik tanır, kendimi hiç önemsemezdim. Ego, sadece şişkinken değil, zayıfken de hasta eder. Konu hakkında araştırma yapıp okuyanlar ve belli bir farkındalığa ulaşmış olanlar bilir. Suçluluk duygularınızın arındırılması ya da başka bir telkin, sizi duygusuz, vicdansız bir insan haline getirmez. Sizi daha samimi bir birey haline getirir. İlişkilerinizi yapmacıksız, daha içten yaşarsınız. Çocukluğumuzdan beri çevremizden duyduğumuz, tekrar eden telkinlerdir yaşamımızı yönlendiren. Ne yazık ki, farklı kültürlere, farklı düşünce ve tecrübedeki insanlara aynı önyargı ile bakmamıza sebep olan da, bilinçsizce alıp kabul ettiğimiz yakın çevremiz kaynaklı telkinlerdir. Yani bilinçaltı ile oynamak diye tabir edilen durum bebekliğimizden beri zaten yapılıyor. Bilinçsizce yapılan ve bizi önyargı ile donatan telkinlerdir aslında tehlikeli olan. Bizi kendi gibi olmaktan korkan, başkaları için yaşayan insanlar yapan. Reiki'ye de ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Çok sıkıntılı zamanlardan kurtulmamı sağlayan da Reiki'dir. Uygun bir fiyata uyumlanmış ve faydasını fazlasıyla görünce bir üst düzeyine geçmiştim. Söylediğim gibi, ihtiyacınız varsa, isterseniz, ücretsizini de bulursunuz, kesenize uygun olanı da. Tecrübe etmeden, bilmeden, kulaktan dolma alınan telkinleri yaymanın ne size ne de başkalarına bir faydası olur. Zaten, bu tarz bir motivasyonla hiçbir şey elde edemezsiniz. İnsanlar sizi samimi bulmaz. Bunu herkes anlar. Demek istediğim, bu donanım ve motivasyonla hareket ederek, inandırıcılıktan uzak, okuyucuyu aptal yerine koyan anlamsız metinler üretmekten öteye gidemezsiniz. Size öğretilenlerden hızlı bir şekilde özgürleşmeniz dileğiyle.

      Sil
    2. Canım ya bana o kadar uzak ki bu yazdıkların.Çünkü zaten bu zırvalıklardan ben çoktannn özgürleştim.No reiki canım no telkin no yaşam koçu.Yaşamaya evet gülmeye ağlamaya dua etmeye evet.Bilmem anlatabildimmi.Reiki olmadanda hayatınla başetmeni diliyorum.
      Saygılar

      Sil
  6. Yaşam koçu olabilmek aynı zamanda, insanların istediği sonuçları yaratabilmektir. Öncelikle onlara ne istediklerini sorun, onlar seçemiyorsa onlar için seçenler çok olacaktır. Bunun da bedeli hayli büyüktür. Hayatındaki seçimleri kendileri yapamayan insanları kendi gemisinde tayfa bile olama durumu ile benzetebiliriz.


    Bir çok insan çaba göstermeden, emek harcamadan istediği sonuçlara kavuşmak isteyen çocuklar gibidir. Fakat bedelsiz hiçbir şey yoktur.
    Bir çoğunuzun yaşamı “keşke” ler ile dolu. Keşke sözcüğü aslında kendi yaşamınızı yaşamamanın bedelidir.
    Bazı insanlar da çok kısa zamanda çok fazla şey yaparak başarıya ulaşacağını zanneder, bunun sonucunda stresten çöker. Yemek ancak belirli bir ısıda pişirildiği takdirde leziz olur. Zamandan kazanmak için ocağın altını açarsanız muhtemelen dibi yanar, üzeri pişmez. Hayata karşı her konuda sabırlı olmalısınız.
    Yaşam koçu, amaca giden yolda yürümeyi düzenli olarak devam ettirir. Keşke demez, sadece sabreder. Başkalarına dayanan sonuçlarda takılı kalmaz. Alternatifler üretir. Zihnini olanakları görebilecek şekilde geliştirir. Ekolojik davranır, istenen sonuçları hayat ve ilişkilerle birlikte değerlendirir.
    Çoğu insan, isteklerinin neden gerçekleşmediği hususunda mazeretler bulur. Asıl sorun tembel davranmak değil, güçlü, pozitif enerji yüklü, motive edici amaçlara sahip olmadığı içindir.
    Hayatınızı veya hayatları bir yerden alıp maksimum seviyeye çıkartabilmek için bu amaçlara sahip olmalısınız. Neden Sertifikalı Koçluk Eğitimi ile tüm bu bağlarınızı çözme yönündeki tekniklere sahip oluyorsunuz.
    Sevgi ve Enerji Dolu Kalmanız dileğiyle

    YanıtlaSil
  7. Altında ne olduğu belli olmayan telkinlere para vermenize gerek yok bunu siz kendinizde hazırlayabilirsiniz
    Bu is için çeşitli programlar var Audacity. Bir kaç kaynaktan da kendinize uygun telkinleri istediğiniz fon müziğinin altına yerleştirebilirsiniz. Sektörlesen şeylerden tamamiyle uzak durmak yerine mantığını kavrayıp kendiniz uygulayın.

    YanıtlaSil
  8. Bu nasıl bir üslup, mahalle ağızı. Bazı insanlar olaylara muhalefet olarak, olumsuz eleştiri yaparak beslenir. Fakat bu tarz insanların boş, bilgisiz olanları hiç çekilmez. Tıpkı bu yazıyı yazan şahsiyet gibi.

    YanıtlaSil
  9. o da güzel...bir şey üretme ve denemediğin konularla dalga geç...her kes ticaret yapiyor para tuzaği bir sen akilli ve dürüstüsün...bravo

    YanıtlaSil
  10. söylediklerin kişisel düşüncelerin , saygı duyar mıyım ? evet ama biraz altını doldur..hadi bye agresif şekerimm..

    YanıtlaSil
  11. Agresif Melek bu yazına da bayıldım. Muhteşem... :)

    YanıtlaSil
  12. Bu adsızlar grubu hep aynı eleştiri ile blogumda cirit atıyorlar.Önce bi ad alın.Adsız yorumlarla ilgilenmiyorum.Sizi gidi çakallar sizi gidi telkinseviciler sizii
    sevgiyle ve aşkla kalın eğer telkinsiz becerebilirseniz tabi:)))

    YanıtlaSil
  13. telkinler işe yarıyor arkadaşım. Sen karalama yapmışsın ama seni uyaranlara da tahammül edemiyorsun.

    YanıtlaSil
  14. Bu kadar boş ve avam bir ağızla yazılmış bir yazı görmedim. ilk bir kaç cümleden sonrasını okumaya bile tenezzül etmedim. Zavallılığını tek başına yaşa ve bilmediğin konularda insanlara zehrini akıtma.

    YanıtlaSil
  15. Tam bir aptalsın

    YanıtlaSil
  16. Kavga etmeyin yeğenlerim ne gerek var bi cd için değdrmi yav agresif melek sakin ol yegenim karısma sen onlara dinlesinler transa geçsinler ordan nirvanaya falan sonra meditasyon en sonunda nereye ulaşılıyor görsünler sen oku bi fatiha ölüye diriye geç git by.

    YanıtlaSil
  17. Deneyip fayda gören binlerce kişi var. Denediği halde fayda görmediğini düşünenler de var tabi. Subliminal mesajlar reklamcılık da da kullanılıyor ayrıca. Sen ister inan ister inanma subliminal teknikler işe yarıyor. Bu tekniklerin amacı bilinçaltına düzenli tekrarlarla olumlu mesajlar vererek, bilincimizi olumluya çevirmek. Arka arkaya yaşadığım iki travmatik ilişkiden sonra yaşadığım depresyonun etkilerini 10 gün içinde azaltabildiyse, plasebo bile olsa işe yarıyor demektir. En azından zanax alarak mal gibi gezmekten iyidir. Ücretli telkinleri almanız için kimse sizi zorlamıyor. Hatta ücretsiz ego güçlendirici, suçluluk, sosyal fobi gibi telkinler bile gerçekten etkili. Etkisini geçmiş senelerde yaşadım ve şimdi de yaşıyorum. Keşke kısık sesle günde 6-8 saat arası ego güçlendirici ve suçluluk telkinlerini en az 21 gün dinlemiş olsaydın. Ben senin dinlediğimde bile inanmıyorum. En azından düzenli bir şekilde dinleyip kendindeki değişikliklere baksaydın. Körü körüne inanmak da, körü körüne şüphe etmek de hastalık belirtisi. Telkinler işe yaramadıysa bir psikiyatrist veya psikolog öneririm. En azından biraz olsun için rahatlar. İnanç kişiseldir kimse kimseyi zorla inandıramaz. Şüphe etmek ise çok kolaydır. Zaten herkeste aynı sürede, aynı etkileri göstermesi mümkün değil çünkü kimse aynı hayatı yaşamıyor. Herkesin direnci aynı değil. Bende 10 günde etkiler ortaya çıktı, bir başkasında 20 gün olabilir, belki sende de 1-2 ayda çıkabilirdi. Şükürler olsun ki büyük travmalarım yok, belki sen hayatında seni bu hale getiren güçlü travmalar yaşamış olabilirsin. Bu sebeple bu travmalardan kurtulman için daha fazla zamana ihtiyacın olabilir. Bu telkinleri 1-2 sene dinleyen bile var. hayatım değişti forum sitesini bir incele istersen. Orada bu telkinlerin etkilerini gören o kadar insan var ki, sen işe yaramıyor, safsata bunlar dediğin için kendim de dahil, bu etkileri yaşayan yüzlerce kişinin sözlerini hiçe sayamam. Aklı başında insan dener ve etkilerini görüyorsa devam eder. Etkileri hissetmeyen de zaten vazgeçer. Gerçekten hayatında sürekli tekrar eden sorunlar olanlar varsa denemesini öneririm. Telkinlerin içerikleri de forumda var zaten. Kim hangi etkileri görmüş, ne kadar sürede etki etmiş forum üyelerinin yorumlarını, günlüklerini okuyun. Ego güçlendirici ve suçluluk telkinlerinin doğa, su versiyonlarını 6-8 saat arası, sesi duyabileceğiniz kadar açarak uyurken dinleyin. 21 gün deneyin. Dikkatinizi vermenize gerek yok. Sesi rahatsız olmayacağınız kadar açın. Düzenli olarak her gece ego ve suçluluk sırasıyla sabaha kadar ard arda çalacak şekilde müzik çalarınızı ayarlayın. Bırakın sabaha kadar çalsın. Siz de güzel bir uyku çekin. Kimsenin inançsızlığına, şüpheciliğine kapılmayın. Deneyin ve kendiniz görün. Bende işe yaradı, sizde de yarayabilir. Ama denemeden bilemezsiniz. Benim depresyonuma bile iyi gelen bir şey eminim sizde de etkili olacaktır. İleri düzey psikolojik rahatsızlıklarınız varsa doktorunuzun tavsiyelerini almanızı öneririm. Paranoya, şizofreni gibi rahatsızlıklara ne gibi etkileri olur bilemem o sebeple bu tür bir rahatsızlığınız varsa hekiminizin onayını alın. Çok önemli bir rahatsızlığınız yoksa etkili olacağını, fayda görebileceğinizi düşünüyorum. Düzenli olarak 21 gün deneyin. Etkilerini görürseniz veya görmezeniz de gelin ve bu yazının altına yorumunuzu yapın. Yüksek sesle dinlerseniz baş ağrısı yapabilir. Duyabileceğiniz, rahatsız olmayacağınız seviyede bir sesle dinlemeniz yeterli, hatta başka bir işle meşgulken veya uyurken, arkaplanda kısık sesle çalması yeterli. Dikkatinizi vermenize gerek yok hatta benim gibi telefonda açık şekilde film izlerken bile çalabilir.

    YanıtlaSil
  18. Telkin müziklerinde müziğin arkaplana subliminal tekniklerle telkinler eklenir. Subliminal olması telkinleri duyamayacağımız ama telkinlerin bilinçaltına ulaşacağı anlamına gelir. Bu maksatla bilinçaltını etkilemek ve olumlu şekilde değiştirmek amaçlanır.



    "Bilinçaltı mesajları karar verme üzerinde uzun vadeli etkileri", üzerine bilimsel bir araştırma yapılmış. Bu bilimsel çalışmada edinilen bulgular bilinçaltı mesajların düşüncelerimizi, tutumlarımızı, duygularımızı ve eylemlerimizi değiştirmek için kullanılabileceğini gösteren artan bir kanıt grubuna katkıda bulunmaktadır. Subliminal stimülasyonun mevcut ruh hallerini etkilediği gösterilmiştir.

    Bilimsel çalışmanın tamamına, aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    Subliminal messages exert long-term effects on decision-making

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6204644/

    YanıtlaSil
  19. Telkinler hayatımızın bir parçası. Sen de bu makalenle okuyanlara bunların işe yaramadığını telkin ediyorsun. Subliminal telkinler de ile yarıyor. Bu hem iyi hem kötü.

    İyilik amacıyla da kötülük amacıyla da kullanılabilir. Reklamcılık sektöründe de benzer teknikler kullanılıyor. Bir kötü niyetle kullanılması da bana göre muhtemel.

    Sana bir eleştirim olacak. Bu yazıyı yazmadan evvel daha iyi araştırma yapmalıydın. Çünkü kullandığın üslüp nedeniyle topa tutulmuşsun. Bu konuyu iyice araştırıp işe yaramadığına, para tuzağı olduğuna dair bilimsel kanıtlar sunmalıydın. Çünkü subliminal telkinlerin etkili olduğu konusunda bilimsel çalışma sonuçları var.

    Evet telkinler, yaşam koçluğu vs birçok konuda işi paraya döken sözde yaşam koçlar, sözde reiki üstatları da var. Ama bunu genelleyerek herkesi suçlama yanlış.

    Telkinler, reiki, yaşam koçluğu işe yaramasa, kişiler bunların faydasını görmese, etkilerini hissetmese uzun yıllar kalması da mümkün olmazdı. Bu durumda safsata olduğu ortaya çıkar ve kısa zamansa tarihin tozlu sayfalarında unutulur giderdi.

    Öncelikle bunlar ilaç değil ki, ağrı kesici bile her ağrıyı geçirmez. Ameliyat gibi tüm hastalığı söküp almaz.

    Dualar bile Allah isterse kabul olur. Bu daha çok bizim şifaya ne kadar hazır olduğumuzda alakalı diye düşünüyorum. Kul hazırsa rabbim şifayı verir.

    Evet para tuzaklarına karşı dikkatli olmalıyız. Ama bu inanmadığımız herşeyi safsata olarak etiketlemenizi gerektirmez.

    Dua ile, inanç ile, reiki ile, telkinlerle ve hatta kendi kendine iyileşenler de var, iyileşmeyenler de.. Şu bir gerçek ki cerrahi operasyonlar bile %100 iyileşme vaat etmez.

    Herkese tavsiyem şudur:
    Para tuzaklarına karşı dikkatli olun. Ücretsiz olarak deneme imkanı sunmayan, para iadesi yapmak istemeyen şeylerden uzak durmak en akıllıcası olur. Bu sayede ücretsiz olarak deneme ve etkilerini görme şansımız olur. Ve işe yaramadığı için para iadesi isteyebiliriz.

    Size de tavsiyem genelleme yapmayın. Kendiniz araştırın, yorumları okuyun, bilimsel çalışmalar var mı, ne kadar gerçekçi iyice araştırın. Hakkında Bilgi sahibi olmadığınız konularda yazmayın. Yazmadan önce yaterince bilgiye sahip olup olmadığınızı kontrol edin. Aksi durumda sürekli birileri ile tartışmaya girer, hakeretbedilir, eleştirilir ve sürekli öfkeli bir ruh hali içine girersiniz. Ki bu sizin için iyi değil.

    İsmimi yazmıyorum çünkü eleştiriye gelemiyorsunuz ve hemen hakaret etmeye başlıyorsunuz. Bir makale yazarı olarak çok kaba bir dil kullanıyorsunuz. Bu kadar agresif olmanız bence iyi değil.

    Siz ne kadar agresifseniz, başkaları da size o kadar agresif davranır. Emin olun bu kadar olumsuz yorumu agresif, yargılayıcı, öfkeli bir üslup kullandığınız için almışsımızdır.

    Açıkçası yorumlara verdiğiniz cevaplar bile, para tuzalarına dikkat etmek konusunda sizinle aynı fikirde olsam bike size karşı öfke hissetmeme neden oldu.

    Üslup çok önemlidir. Eleştiri yaparken bile buna dikkat etmek çok önemli. Neden gereksiz yere binlerce insanın size öfkelenmesine sebep oluyorsunuz?

    Bende sizi eleştiriyorum ama üslubunuz ve yazdığınız konu hakkında araştırma yapmadan yazdığınız için.

    Yoksa isteyen alır, isteyen almaz. Ama araştırmak, öğrenmek, denemek herkesin kendi sorumluluğu. Ama okumak, araştırmak, ücretsiz olanları denemek ve işe yarıyorsa para ödemek en iyisi.

    YanıtlaSil