25 Şubat 2013 Pazartesi

Ezoterik,ökült bilgilerin aslında KABALA nın kişisel gelişim diye yutturulması

Kafası karışık,zihni bulandırılmış,kendini yaşıyor zanneden ama kendine dayattırılan yalanı yaşayan yolculara merhaba;

Uzatmadan girelim ve çıkalım şu konudan.

Yeni çağ spiritüel öğretilerin dilinden düşmeyen sevgi,ışık,anı yaşamak,zihnini boşaltmak,bilinçaltının gücü,karma(geçmiş yaşamlar),tezahür ettirmek(çekim yasası),astral seyahat,enerji taşları,kozmik enerjiler,imgeleme bunların hepsi ezoterik ve ökült bilgilerde vardır.

Bize yeni bilgi diye yutturulmaya çalışılan bir çok öğreti zaten vardı.Yeni hiç bir şey yok.Bu batı kaynaklı büyü ve enerji bilgileri bize kişisel gelişim kisvesi altında temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp tekrar verilmektedir.Tadı güzel ama zehri güçlü bir yiyecek misali...Veee hepsi tüm bu saçmalıkların gittiği yol neresi?Tabiki KABALA.
Nedir bu zımbırtı diyenlere kısa bir açıklama;Yahudilerin poh pohladığı mısır firavunlarının büyücülerinden etkilenen,tanrıları baphomet olan bir öğretidir.Baphomet şeytanı simgeler.Şeytanla bağlantı sağlama ritüellerini içeren merkana mistisizminden etkilenen kabala,sembollerle iletişim kurmak ve geleceği şekillendirmek amacını taşır.
Geleceği şekillendirmek? Size bir şey çağrıştırdımı?
Günümüz kişisel gelişimcilerin,telkincilerin sıklıkla başvurduğu bir cümledir.Bilmem ne yapın geleceğinizi şekillendirin,bilmem ne dinleyin geleceğinizi istediğiniz gibi yaratın gibi zırvalıklar.Şimdi hatırladınız.


Birde sembollerine bakalım;






Yine tanıdık geliyor hepsi değil mi? Çünkü gözümüze gözümüze sokuluyorlar.Yine söylüyorum spiritüalizmden uzak durun.Önce zihninizi sonrada ruhunuzu alırlar.Kabalayı isteyene,sevene sözüm yok.Boktan öğretinizi alıp gidebilirsiniz.Benim sözüm çaresiz,bilinçsiz,temiz kalpli insanlara bu çarpık öğretileri zikretmeye çalışanlaradır.Ve daha söyleyecek çok sözüm var.



1 yorum: